Çanakkale Bölge

Sertifikasıyla Güven Veren Kapya Biber!

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen 'İTU ile Üretilen, Sertifikasıyla Güven Veren Kapya Biber' Projesi tarla günü Kumkale ovasında düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen "İTU ile Üretilen, Sertifikasıyla Güven Veren Kapya Biber" Projesi tarla günü Kumkale ovasında düzenlendi.
 
Törene İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel, İl Müdür Yardımcısı Latif Candan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Ezine İlçe Müdürü İsmail Bilir ile Kumkale Ovası Köy Muhtarları, bölge üreticileri ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı şubesi teknik personelleri katıldı.
 
Törende konuşma yapan İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel; "Başarı ile yürütülen bu projeyi 2023 yılında da desteklemeye devam edeceğiz. Tarım Arazilerinin Etkin Kullanımı (TAKE) Projesiyle de fide desteği sağlanacaktır. Çeşitli firma ve marketler, İTU ürünlerine olan taleplerin arttığını bu sebeple sözleşmeli üretim ile ürünleri almak istediklerini belirtmişlerdir. Önümüzdeki yıllarda özellikle sebzede (İTU) üretim modelinde üretimin daha da yaygınlaştırılması için gerekli destekler sağlanacaktır. Bu proje ile Kumkale ovasında da İTU'nun yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Proje 14 üretici ile 114,3 da alanda uygulanmaktadır. Yoğun kimyasal girdi kullanılan Kumkale Ovasında, kapya biber üretimi yapan üreticilere İyi Tarım Uygulamaları üretim modelinde üretim yaptırarak, ihracata konu olan kapya biberinin kalıntı riski olmadan, güvenli ve güvenilir gıda olarak piyasaya arz edilmesi hedeflenmektedir" dedi. Projede başarılı olan 14 üreticiye sertifikalarının verilmesiyle program sona erdi.
 
Haber Merkezi