Çanakkale Bölge

ÇOMÜ Hastanesinde ilk tüp bebek heyecanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi bünyesinde yaklaşık 1ay önce hizmete açılan Tüp Bebek Merkezinde ilk tüp bebek hastası heyecanı yaşandı.  

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi bünyesinde yaklaşık 1ay önce hizmete açılan Tüp Bebek Merkezinde ilk tüp bebek hastası heyecanı yaşandı.
 
Çanakkale ili ve çevresinde büyük bir özlemle beklenen Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Merkezi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi bünyesinde bebek sahibi olmak isteyen çiftlere hizmet vermeye başladı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı ve Tüp Bebek Merkezi Ünite Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Demir; Tüp Bebek Merkezinin Çanakkale ve bölge halkına hizmet vermeye başladığını belirtti.
 
Dr. Demir, “Tüp Bebek Ünitesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanının yanı sıra Üroloji, Embriyoloji ve Anesteziyoloji branşlarında da uzman öğretim üyeleri bir ekip olarak görev almaktadır. Tüp Bebek Merkezimiz, ileri teknolojiye sahip cihazlar, teknik donanım ve bu alanda yetkin akademik ekiple çocuk sahibi olmayı arzulayan aileler için umut kaynağı olacaktır. Ünitemiz sadece çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere değil aynı zamanda üreme sağlığını korumak isteyen bireylere de sperm ve yumurta dondurma hizmetini vermektedir. Hem anne, baba olmanın daha geç yaşlara bırakıldığı hem de kemoterapi öncesi üreme sağlığını korumak isteyen bireylere üreme şansı imkanı verecek olan merkezimiz, bölge için çok büyük önem arz etmektedir” dedi.
 
Ünite hakkında detaylı bilgiler paylaşan Dr. Demir, üniversite hastanesi B bloğunun 4. katında yaklaşık 450 metrekarelik kapalı alandaki merkezin; en son teknolojik cihazlar ile donatılmış, genel ve özel uygulama bölümleri olmak üzere dört ayrı bölümden oluştuğunu, birinci bölümde hasta bekleme salonu ve 2 adet poliklinik, hasta bilgilendirme odası, arşiv ve toplantı odası bulunduğunu, ikinci kısımda ise uygulama bölümleri, yarı steril alan ve steril alan içerisinde; 4 yataklı hasta servis odası, embriyoloji laboratuvarı, dondurma odası, androloji laboratuvarı ve ameliyathane standartlarında olan bir yumurta toplama yani OocytePick-Up (OPU) odası ile yarı steril alan içinde de 4 yataklı hasta hazırlanma ve derlenme odaları ile personel hazırlık odaları bulunduğunu açıkladı.
 
Prof. Dr. Bülent Demir, Tüp Bebek Ünitesinden faydalanmak isteyen çiftlere, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinin web sitesindeki Online Randevu sisteminde, Kadın Hastalıkları ve Doğum randevu sekmesinden, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Polikliniğine randevu alarak başvurmaları halinde, yardımla üreme teknikleri tetkik ve tedavi basamakları hakkında detaylı bilgilendirilmenin yapılacağını belirtti.
 
Dr. Demir ayrıca, hastane başhekimi ve aynı zaman da ÜYTE Merkezi Mesul Müdürü olan Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz’a desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Çanakkale’nin ve körfez bölgesinin ilk Tüp Bebek Merkezi olma özelliğine sahip olan ünitenin hem Çanakkalelilere hem de bölgeye çok değerli hizmetler vererek, çocuk sahibi olamayan çiftlere umut ışığı olacağını söyledi.
 
Haber Merkezi