Çanakkale Bölge

Japon dili ve kültürü yaz kampı düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “9. Balkan Yarımadası Japon Dili ve Kültürü Yaz Kampı” 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “9. Balkan Yarımadası Japon Dili ve Kültürü Yaz Kampı” 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
 
Japan Foundation proje fonu, Aisin Otomotiv Parçaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İÇDAŞ ve DETABI Travel destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğe; Sofia University St. Kliment Ohridski (Bulgaristan), University of Belgrade (Sırbistan), University of Ljubljana (Slovenya), Juraj Dobrila University of Pula (Hırvatistan), Japan Foundation Budapest Office (Macaristan), Ankara Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Üniversitemiz Japonca bölümlerinden 60’a yakın öğrenci ve Japonya uzmanları katılım sağladı.
 
Yaz kampının, Japon dili yoluyla Balkan ülkelerindeki Japon dili öğrencilerinin karşılıklı anlayış ve ortak dil geliştirmesini ve Balkan coğrafyasındaki iş birliklerini derinleştirmesini amaçladığına vurgu yapan Kamp Proje Direktörü ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tolga Özşen, “ülkemizde ilk kez düzenlenen bu etkinliğe üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 
 
Açılış töreninde katılarak “Japonca Öğrenmek” başlıklı açılış konferansı veren Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Ken’ichi Kasahara ise, Türk-Japon ilişkilerinde dil ve kültürü öğrenmenin önemine vurgu yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü
 
“Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında Japoncanın merkezi rol aldığı böyle anlamlı bir etkinlikle bulunmaktan çok mutluyum.”
 
Yaz kampı 7 Japonya uzmanının dil, kültür, edebiyat ve tarih alanlarındaki dersleri, çay seremonisi ve Japon kaligrafisi çalıştayları ile devam etti.
 
Tarihi yarımadanın da ziyaret edildiği yaz kampının kapanış seremonisine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal ve İÇDAŞ temsilcileri katıldı.
 
Üniversitemizin uluslararasılaşma sürecine vurgu yaparak, bu nitelik ve kapsamdaki etkinliklerin daha da artırılması yolunda çalışmaların yürütüldüğünün altını çizen Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, sertifika törenine destekleri için İÇDAŞ’a da teşekkürlerini iletti.
 
ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde gerçekleştirilen kapanış seremonisi, kampa katılan Japonya uzmanları ve katılımcı öğrencilere verilen sertifikalarla sona erdi.
 
Haber merkezi