Çanakkale Bölge

Kurumsal Kalite için Hep Birlikte Daha İleri Konferansı düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kalite Geliştirme ve Kurumsal İzleme Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Kurumsal Kalite İçin Hep Birlikte Daha ileri” adlı konferans İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansa; Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK )Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu, Sinan Karabulgu ve Öğr. Gör. Tanju Güdük, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, akademik ve idari personeller katıldı.

 

ÇOMÜ Tanıtım filminin izlenmesinin ardından Solist olarak Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Ertek Babaç, Devlet Konservatuarından Kanun Sanatçısı Prof. Dr. Oğuz Karakaya ve tambur sanatçısı Burhan Keskiner iki eser seslendirdi.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ”Sayın Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanım, değerli öğretim üyeleri ve idari personelim, kıymetli konuklar, sizleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti

 

Kalite, Güvence ve Akreditasyon Artık Bir Trend Haline Geldi

 

Yükseköğretimde kalite güvence ve akreditasyon, günümüzde küresel bir trend haline gelmiştir. Yükseköğretim kurumlarının hem iç hem de dış kalite standartlarına uygun olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri, öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır.

 

YÖKAK Çalışmaları Yükseköğretim Sistemimizin Kalitesinin Yükseltmektedir

 

Bu kapsamda, Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun yürüttüğü çalışmalar, yükseköğretim sistemimizin kalitesinin yükseltilmesine önemli katkılar sağlamaktadır. YÖKAK'ın akreditasyon süreçleri, yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, öğrenci ve mezun hizmetleri gibi temel alanlarını kapsamlı bir şekilde değerlendirmektedir. Bu değerlendirmeler sonucunda, yükseköğretim kurumlarının güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmekte ve gerekli iyileştirmeler için öneriler sunulmaktadır.

 

Üniversitemiz Olarak Kalite, Güvence ve Akreditasyona Süreçlerine Büyük Önem Vermekteyiz

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, kalite güvence ve akreditasyon süreçlerine büyük önem vermekteyiz. Üniversitemiz, 2022 yılında kurumsal akreditasyon sürecini başarıyla tamamlanmış ve koşullu akreditasyon almaya değer görülmüştür. Bugünlerde tam akredite olma yönündeki çalışmalarımız da hız kesmeden devam etmektedir. Ayrıca, lisans ve yüksek lisans programlarımız da çeşitli akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiştir. Üniversitemizde düzenlenen bu konferansımızın yükseköğretim sistemimizin kalitesinin daha da yükseltilmesi açısından önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

 

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, konferansta emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları ifade etti

 

“Bizler Türkiye’de akreditasyon süreçlerini Rektör, Kaliteden sorumlu Rektör yardımcısı ve Kalite Koordinatörlükleriyle görüşen bir kuruluz. Bugün Türkiye’deki üniversitelerin yaşadığı sıkıntıları, problemleri ve daha çok Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kalite, Güvence ve Akreditasyon süreçlerine değinmek istiyorum. ÇOMÜ’ nün bu konularda oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerimizde 340.000’ e yakın yabancı öğrencilerimiz mevcut ve bu öğrencilerin 2500’ e yakını ÇOMÜ’ de eğitim- öğretim görmektedir. Akreditasyon süreçlerini diğer ülkelerle de görüşme fırsatım oldu. Ülkelerden bazılarının üniversiteleriyle birebir görüşme fırsatım oldu. Kendileri ülkemizde eğitim görmekte olan öğrencilerin bir kısmının bizim ülkemizde bir kısmının kendi ülkelerine dönme isteklerini ilettiler. Bazı öğrencilerin mezun olduğu üniversitelerin akreditasyonu olmadığı için diplomalarını geçersiz sayılmaktadır. Bizim amacımız bu öğrencileri sıkıntıya düşürmemektir. Bu sebepledir ki üniversitelerin akreditasyonu olması gerekmektedir. Türkiye’de 208 üniversiteden 53 tanesi akredite olmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ise bu akredite olan üniversitelerden birisi olmuş durumdadır. En büyük hedefimiz 2027 yılına kadar ülkemizdeki bütün üniversiteleri akredite etmektir. Akreditasyonu ön şart olarak belirmemiz ve büyük bir önem göstermemiz gerekmektedir.”

 

Konferans sonrası ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ’ı makamında ağırladı, ardından senato salonunda toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantı sonrası ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu hediye takdiminde bulundu.

 

Haber Merkezi