Çanakkale Bölge

“Kadın Başarı Öyküleri” programı düzenlendi

“Kadın Başarı Öyküleri” programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAM), Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, TOBB Çanakkale Kadın Kurulu, Kadın ve Demokrasi Vakfı ve Girişimci Kadınlar Kulübü iş birliği ile hazırlanan “Kadın Başarı Öyküleri” programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

 

Kadın Başarı Öyküleri etkinliğine; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve eşi Doç. Dr. Oya Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, KAM Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Tatar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Başarı ve girişimcilik öykülerini paylaşmak üzere programda; Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale 17 Sağlık Ortak Güvenlik Şirketi Kurucusu Ayşe Berna Ergin, İDA Dizayn Mimarlık sahibi Güzin Kutlu yer aldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından KAM Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten yaptığı açılış konuşmasında etkinliğe katkı sağlayan kurumlara teşekkür ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün önemine vurgu yaptı ve ekledi:  “Kadının toplumun ve ailenin en temel yapı taşıdır. Ailenin şekillenmesinde ve gelecek nesillerin yetiştirilmesinde ki rolü yadsınamaz. Kadınların toplumsal hayatın her alanında etkinliğinin artırılması her geçen gün ülkemizin geleceği için önem arz etmektedir.”

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ise “8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, kadınların tarih boyunca maruz kaldığı eşitsizlik, şiddet ve ayrımcılığa vurgu yapıldığına dikkat çekerek; “mücadele etmenin bu mücadeleyi anlatmanın en güzel yolu ise mücadeleleri ile başarılar elde etmiş kadın akademisyenlerin, iş dünyasından kadınların başarılarını dinlemek ve onları kutlamak” dedi. 

 

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Çanakkale İl Temsilcisi Özlem Atıcı ise gerçekleştirdiği konuşmada KADEM’in amaçlarını, hedeflerini ve çalışmalarını dile getirdi. Konuşmasının ardından KADEM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel hazırlanan kısa filim izlendi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans Projesi Ara Rapor Sunumunu gerçekleştirdi. 

 

İDA Dizayn Mimarlık sahibi Güzin Kutlu, Çanakkale 17 Sağlık Ortak Güvenlik Şirketi kurucusu Ayşe Berna Ergin, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve son olarak Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin başarı ve girişimcilik hikâyelerini paylaştı.

 

Rektör Erenoğlu, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

 

Program, katılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.

 

Kaynak: ÇOMÜ