Sağlık

Kabak Lifi Faydaları Nelerdir?

Kabak lifi faydaları ile yüz ve vücut bakım rutinlerine eşlik eden bir üründür. Kabakgiller familyasına mensup olan kabak lifi, bir kabak çeşidinden elde edilir. Yüz ve cilde olan faydaları ile karşımıza çıkan bu doğal malzeme aynı zamanda temizlik ürünü olarak da kullanılır.

Kabak lifi faydaları ile yüz ve vücut bakım rutinlerine eşlik eden bir üründür. Kabakgiller familyasına mensup olan kabak lifi, bir kabak çeşidinden elde edilir. Yüz ve cilde olan faydaları ile karşımıza çıkan bu doğal malzeme aynı zamanda temizlik ürünü olarak da kullanılır.

 

Özellikle vücuttaki kıl batıklarını, ölü hücreleri ve siyah noktaları gideren yönüyle doğal bakım yapma olanağı tanır. Tüm bunlar kabak lifinin vücut bakımından ev temizliğine kadar kullanımında tercih edilen unsurlardır. 

 

Kabak lifinin faydaları konusuna geçmeden önce bu malzemenin ne olduğundan ve nasıl üretildiğinden bahsetmek gerekir. Kabak lifi, kabakgiller ailesinden gelen ve kabuğunun iç kısmındaki liflerden üretilen bir malzemedir. Antik çağlardan bu yana kullanılan bu ürün özellikle de temizlik alanlarında tercih edilmiştir.

 

Bitkisel bir ürün olduğu için biyolojik olarak parçalanabilir ve bu nedenle çevre dostu bir malzemedir. Doğal ve sürdürülebilir olmasıyla birlikte yüz, vücut bakımı ürünü ve sebze temizleme gereci olarak kullanılabilir. Çevre bilincinin artmasıyla değer kazanan malzemelerden olan kabak lifi faydaları ile de ilgi toplar. 

 

Kabak Lifi Faydaları 

Kabak lifi çevre dostu bir malzeme olarak günlük hayatın neredeyse her alanında işe yarar. Biyo-uyumlu bir ürün olan kabak lifi tamamen doğaldır ve çevreye zarar vermez. Bu yönüyle günümüzün kimyasal ağırlıklı tüketim koşullarında yararlı bir alternatiftir.

 

Kabak lifi faydaları arasında aynı zamanda şu unsurlar da sıralanır:

 

Yumuşaktır, cilt ve vücudu tahriş etmeden temizler. 

Doğal lifleriyle ölü derileri uzaklaştırır ve cilt yüzeyinde kaygan bir zemin oluşturur. 

Kan dolaşımını düzenler ve gözenekleri açar. 

Düzenli kullanımda cildin nefes almasını sağlar kirlerden arındırır. 

Yeni hücre oluşumunda büyük bir paya sahiptir. 

Sebzeleri temizlemek için kullanılabilir.

Selülit ve kılların çıkış yönünden kaynaklanan batıkları giderir. 

Siyah nokta ve sivilce izlerini geçirir. 

Kan akışını hızlandırır ve cildi canlandırır. 

Makyaj kalıntılarını temizler. 

Vücuttaki kirleri arındırır. 

Mutfakta kullanılan klasik bulaşık süngerlerinin yerine tercih edilebilir. Böylece diğerlerine nazaran daha uzun süre mikropları uzak tutarak kullanım sağlar. 

Kabak Lifinin Cilde Faydaları

 

 

Kabak lifinin cilde faydaları arasında bulunan birçok özellikten bahsetmek mümkündür. Yumuşak yapısı ve biyo-uyumlu özelliğiyle tahriş etmeden derinlemesine temizlik sağlar. Tek gereken cilt tipine uygun bir sabun veya yüz yıkama jelidir.

 

Bu noktada kabak lifinin cilde faydaları da göz ardı edilmemeli ve şu unsurlar dikkate alınmalıdır:

 

Cildi yumuşatır ve pürüzsüz görünmesi için doğal bakım yapar. 

Geçmek bilmeyen siyah noktalar için düzenli kullanımda iyileşme sağlayabilir.

Cildi parlatmaya yardımcıdır ve aydınlık görünüm kazandırır. 

Cildi temizlerken çizmez ve tahriş etmez.

Hijyen açısından tercih edilebilir bir üründür.

Kabak Lifi Sabunu Faydaları

Kabak lifi sabunu faydaları arasında başta ekolojik ve çevre dostu bir temizlik ürünü olması gelir. Nitekim bitkisel hammaddelerden soğuk presleme yöntemiyle elde edilir ve kimyasal ürünlerden uzaktır.

 

Bu nedenle sürdürülebilir ve doğal kaynaklı bir cilt bakım ürünü arayışı olanlar için uygun bir alternatiftir. Kabak lifi ve doğal sabunun birleşiminden elde edilen bu temizleyici madde birçok yararlı yönüyle karşımıza çıkar.

 

Kabak lifi sabunu faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

 

Bileşenleri ısıdan zarar görmediği için cilde doğal etkiler sunar. 

Nemi cilde hapseder ve kuruluğun önüne geçer.

Akne ve egzama gibi cilt problemlerinde destek sunar. 

Gözenekleri temizler ve siyah nokta problemini azaltır. 

Leke ve sivilceler üzerinde etkilidir. 

Kan akışını hızlandırdığı için cildi diri tutar ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. 

Cilt kuruluğu görünümünün önüne geçmeye yardımcıdır. 

Cilde esneklik verir ve daha sıkı görünmesini sağlar. 

Yara onarımını hızlandırmaya yardımcı olur.

Kabak Lifi Yüze Faydaları

Kabak lifi yüze faydaları ile günlük cilt bakım alışkanlıklarına farklı bir boyut kazandırır. Yüz bölgesi, günlük hayatta çoğu zaman çevre kirliliğine maruz kalır ve yüzeyde yağ, bakteri ve leke oluşur.

 

Tüm bunların önüne geçilmediğinde yani uygun bir temizleme işlemi yapılmadığında akne, sivilce, siyah nokta ve kırışıklıklar meydana gelir. Bu nedenle doğal temizleyicilerle kirleri ve yağları arındırmak ve bu düzeni olabildiğince sürdürmek gerekir. 

 

Kabak lifi yüze faydaları söz konusu olduğunda başta doğal bir temizleyici olduğu gelir. Özellikle de bitkisel kaynaklı bir yüz temizleme jeli veya sabun kullanılarak etkisini daha da katlar. Zira zararlı hücrelerin azaltılmasını sağladığı ve derinlemesine temizlik yaptığı için cilt bakım rutininde en çok ihtiyaç duyulan unsurları karşılar.

 

Yüz bölgesi hassas olduğu için kabak lifini suyla ıslatarak istenen yumuşaklığa geldikten sonra uygulanması hassas bir bakım yapar. Dolayısıyla bu çevre dostu ürünü temizleyici olarak kullanmak nemlendirme, kan akışını hızlandırma, ölü hücrelerini giderme gibi birçok fayda sağlar.

 

Kabak Lifi Vücuda Faydaları

Kabak lifi vücuda faydaları temizleyici, kan akışını hızlandırıcı ve hücre yenileyici gibi yönlerini ifade eder. Banyo lifi yerine olarak kullanılan bu biyo-uyumlu sürdürülebilir ürün cildi temizler ve daha birçok etki sağlar. Cilde nazik bir temizleme etkisiyle vücudun daha yumuşak olmasını ve pürüzsüz bir tene kavuşmayı mümkün kılar. Bununla birlikte selülit ve varis gibi rahatsız edici görünümleri düzenli kullanımda hafifletmeye yardımcı olabilir. 

 

Kabak lifi vücuda faydaları arasında batıkları giderme etkisi de yer alır. Bunun nedeni peeling görevi görmesi ve kan akışını hızlandırmasıdır. Aynı zamanda gözenekleri açtığı için batık kılların yüzeye çıkmasını sağlar. Hücre yenileyici yönüyle vücuda esneklik kazandırması ve diri tutması da kabak lifinin vücuttaki önemli faydalarındandır. 

 

Kabak Lifi Selülit İçin Nasıl Kullanılır?

Kabak lifi faydaları arasında selülite olan etkilerinden bahsettiğimize göre nasıl kullanılacağına dair bilgiler edinmek gerekir. Zira düzenli kullanımda selülit ve varis görünümlerinin azaldığını görmek mümkündür. Kabak lifini selülit için kullanmak isterseniz önce ılık su ile kabak lifini ıslatmalısınız. Ardından zeytinyağı sabunu veya defne sabununu üzerine sürterek köpürtmelisiniz.

 

Selülitli bölgeye aşağıdan yukarı doğru uygulamalı ve eş zamanlı olarak dairesel hareketleri de yapmalısınız. Önemli bir bilgi olarak bu işlemin en fazla 5 dakika kadar yapılması gerektiğini dikkate almalısınız. Kabak lifi belirtilen süre dahilinde vücuda uygulandıktan sonra durulama yapılmalı ve duş sonrası bitkisel yağ ile selülit olan bölgeye masaj yapılmalıdır. Örneğin portakal yağı ile desteklenerek selülit karşıtı bir bakım ürünü olarak tercih edilebilir. 

 

Sivilce İçin Kabak Lifli Sabun Nasıl Kullanılır?

Sivilce için kabak lifini kullanmadan önce lifin küçük boyutta olmasına dikkat etmelisiniz. Kabak lifini ılık su ile ıslatarak cildiniz için kullandığınız sabunu üzerine sürtün ve köpürtün. Ardından 5 dakika kadar yüzünüzün her yerini nazik hareketlerle ovalayın. Soğuk su ile duruladıktan sonra hijyenik bir havluyla kurulayarak işlemi tamamlayın.

 

Kabak Lifi Batık İçin Nasıl Kullanılır?

Kabak lifini batıkları çıkarmak için kullanmak isterseniz önce su ile ıslatın ve tercihe göre duş jeli veya sabun kullanabilirsiniz. Köpürttükten sonra batık olan bölgeye hafifçe bastırın ve aşağıdan yukarı doğru lifi uygulayın. Bir süre sonra batık yüzeye doğru çıkacağı için görene kadar işlemi tekrar edin. Ardından ılık suyla durulayarak kurulayın ve nemlendirici sürün.

 

Kaynak: www.medicalpark.com.tr