Çanakkale Bölge

CHP Çanakkale’de deprem: 30 üye partiden ihraç edildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) seçim sonrası başlatılan disiplin süreci sonuçlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) seçim sonrası başlatılan disiplin süreci sonuçlandı. Çanakkale'de partinin seçim sürecine zarar verdiği gerekçesiyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen 33 kişinin dosyası görüşüldü. İncelemeler sonucunda, 30 kişinin partiden kesin olarak ihraç edilmesine karar verildi.

İhraç edilenler arasında eski il başkanları Doğan Ateş ve Metin Ümit Ural ile önceki dönem belediye başkan yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay da yer alıyor. Partiden ihraç edilen diğer isimler arasında Nazmiye Gök, Süleyman Erte, Kadir Erkoyun, Gizem Üzden Yeşil, Nurettin Gündoğan, Mehmet Gezer, Atakan Tenk ve Gönül Başaran gibi isimler de bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda CHP MYK, seçim sürecine zarar verdiği tespit edilen bu kişileri gündemine almış ve İl Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucunda, partiye zarar verdiği tespit edilen bu 30 kişinin partiden ihraç edilmesine karar verildi. Partiden ihraç edilen üyelere herhangi bir tebliğ yapılmadığı öğrenildi.

 

Sedat Uz