Çanakkale Bölge

İl Başkanı Göktürk oldu

İl Başkanı Naim Makas’ın görevden alınmasının ardından yerine kimin atanacağı merak ediliyordu. İstanbul'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeler sonucunda AK Parti Çanakkale İl Başkanı olarak Ömer Faruk Göktürk atandı.

İl Başkanı Naim Makas’ın görevden alınmasının ardından yerine kimin atanacağı merak ediliyordu. İstanbul'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeler sonucunda AK Parti Çanakkale İl Başkanı olarak Ömer Faruk Göktürk atandı. Göktürk’un AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in de istediği isim olduğu öğrenildi.

Görevden alınan Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ın yerine kimin geçeceğini belirlemek amacıyla Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş başkanlığındaki AK Parti Çanakkale İl Koordinatörü heyeti çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar sonucunda 4 isim ön plana çıktı. 
İlk başta 5 isim üzerinden yürütülen değerlendirmelerde, heyet zamanla bu sayıyı 10’a, ardından 13’e çıkardı. Yapılan temayül yoklamalarının ardından, heyet 4 isim üzerinde uzlaştı ve oluşturulan rapor AK Parti Genel Merkezi’ne iletildi. Bu 4 isim Ankara’ya davet edildi.

GÖKTÜRK İL BAŞKANI OLDU

İstanbul’a çağrılan adaylar; Ertuğrul Aydın, Ömer Faruk Göktürk, Özlem Karadayı ve Ramazan Terzi olarak belirlendi. İstanbui’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapıldı.  Bu görüşmenin ardından dün akşam saatlerinde AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk belirlendi. AK Parti Milletvekili Gider’in de il başkanı olarak Göktürk’u istediği öğrenildi. 
Tuba Demirtaş