Çanakkale Bölge

AK Parti’de başkan değişti, teşkilat sahaya indi

AK Parti il ve merkez ilçe başkanlarının değişmesi ile beraber, AK Parti teşkilatı vakit geçirmeden sahaya indi. Haftasonu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yeni atanan AK Parti İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, teşkilatlarla beraber Lapseki’ye bağlı İlyasköy’de vatandaşlarla bir araya gel

AK Parti il ve merkez ilçe başkanlarının değişmesi ile beraber, AK Parti teşkilatı vakit geçirmeden sahaya indi. Haftasonu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yeni atanan AK Parti İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, teşkilatlarla beraber Lapseki’ye bağlı İlyasköy’de vatandaşlarla bir araya geldi. Lapseki eski belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın köyü de olan İlyasköy, Milletvekili Gider’in siyasi hayatında önemli noktalardan biri olarak biliniyor. Yeni başkanın teşkilat ile ilk olarak burada sahaya inmesi ayrı bir önem taşıyor.

 

AK Parti’nin Çanakkale’deki en başarısız dönemi görevden alınan eski il başkanı Naim Makas dönemi olarak kayıtlara geçti. Geçen süreçte AK Parti bir milletvekilini kaybetti, ardından bu yıl yapılan yerel seçimlerde ise AK Parti il genelinde birçok belediyeyi kaybettiği gibi, MHP ile ortak çıkardığı Çanakkale Belediye Başkan adayı ise üçüncü sıraya düştü. Bir önceki yerel seçimde AK Parti merkezde yüzde 36 civarında oy alırken, geçen yerel seçimde bu oran yüzde 18’lere kadar düştü. Bu yüzden AK Parti, eski başkan Makas döneminde Çanakkale’de adeta dibi gördü.

TEŞKİLAT SAHAYA İNDİ

Başarısızlıktaki en büyük nedenler arasında teşkilatın sahaya inmemesi olarak da gösterildi. Bu konuda AK Parti Çanakkale teşkilatı hep eleştiri konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık vurgu yaptığı saha çalışması Çanakkale’de pek görülmüyordu. Geçen hafta AK Parti İl Başkanlığı’na Ömer Faruk Göktürk, Merkez İlçe Başkanlığı’na ise Recep Ragıp Barış atandı. İl Başkanı Göktürk, il başkanı olarak atanır atanmaz hemen sahaya indi.

AK Parti Milletvekili Gider ve yeni başkan Göktürk Lapseki ilçesine bağlı İlyasköy’de bir etkinliğe katıldı. Gider buradaki ziyaretti şu cümlelerle paylaştı; “İlyasköy’de düzenlenen köy hayrında, İl Başkanımız Ömer Göktürk ve teşkilatımızla birlikte hemşerilerimizle bir araya geldik. İçten sohbetlerle, İlyasköylü dostlarımızın samimi misafirperverliğiyle ağırlandık. Birlik ve beraberliklerin güçlendiği bu anlamlı günde, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

İLYASKÖY DETAYI

Lapseki ilçesine bağlı İlyasköy, Milletvekili Gider’in siyasi hayatında çok önemli bir yere sahip. Gider, milletvekili adayı olduğu ilk dönemde kendisi için burada çok önemli bir organizasyon düzenlenmişti. Burada seçim çalışmasına başlayan Gider’in için bir büyükbaş hayvan kesilmişti. Gider, yeni il başkanı Göktürk ile de ilk burada sahaya çıkması ayrıca dikkat çekiyor. Burası aynı zamanda Lapseki Belediyesi eski başkanı Eyüp Yılmaz’ın köyü. Gider ve yeni başkan Göktürk’un katıldığı etkinliğe Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk de katıldı. Gider, Göktürk ve Başkan Öztürk’ün samimi konuşmaları dikkat çekti.

 

EZİNE

Milletvekili Gider ve yeni il başkanı Göktürk, hemen bu programın ardından bu sefer Ezine ilçesine gitti. Gider, Göktürk ve teşkilat, Ezine ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunu 102. Yıldönümüne katıldı. Gider, buradaki program ile ilgili ise şu paylaşımı yaptı; “Ezine’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlama programına katıldık. Meydanı dolduran hemşehrilerimizin enerjisi ve Bengü’nün sahnesiyle kurtuluş yıl dönümü akşamında Ezine bir başka güzeldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Mehmet Güler