Çanakkale Bölge

Öğrenciler yüzde 133 yemek zammını eleştirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) öğrencilere sunulan yemek, 15 TL’den 35 TL’ye çıkarak yüzde 133 oranında zam uygulandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) öğrencilere sunulan yemek, 15 TL’den 35 TL’ye çıkarak yüzde 133 oranında zam uygulandı. Öğrenciler, artan fiyatların karşılığında alacakları hizmetin kalitesini merak ediyor. Verilen ücretin karşılığı alınmadığı takdirde haklarını savunacaklarını vurguluyor.

Çanakkale’nin öğrenci dostu bir şehir olduğu söylenirken, artan yemek fiyatları karşısında, bu dostun düşmana dönüşebileceği konusunda öğrenciler endişeli. Yemeğe yapılan zamla birlikte, lezzeti ve çeşitliliği hakkında sorular dile getirilmeye başlandı. “%133’lük zam yapıldı fakat bunun karşılığında ne yapıldı? Yemeklerden çıkan türlü türlü şeyler olacak mı veya yemeklerin lezzeti hakkında yine kötü yorumlar gelecek mi?”

Öğrenciler, fiyatların çok abartı olduğunu, sonuç olarak öğrenci parasıyla ne kadar ne yiyebilecekleri konusunda düşünceli. İlerleyen günlerde yemeklerin kalitesini ve çeşitliliğini gözlemleyeceklerini ve sorunlarla karşılaşmaları durumunda haklarını savunacaklarını vurguluyor.

 

Bünyamin Nami Tonka