Sağlık

Septum Rezeksiyonu Tedavisi Sonrası İyileşme Süreci

Septum rezeksiyonu ameliyatı histeroskopik cerrahi yöntemiyle gerçekleşmişse iyileşme süreci hızlı olur ve sorunsuz geçer.

Hasta aynı gün taburcu olur ve 1 hafta içinde günlük hayatına dönebilir. Ancak hastanın eski sağlık durumuna dönmesi için birkaç hafta gerekebilir.

 

Septum rezeksiyonu işleminden sonra hafif ağrı ve rahatsızlık hissi olabilir. Bu durumda doktor tarafından reçete edilen ağrı kesiciler kullanılabilir. Ağrı ve rahatsızlık hissi genel olarak birkaç gün içinde sona erer.

 

Ameliyattan sonra hafif kanama görülebilir. Ancak kanamanın şiddetli olması durumunda mutlaka doktora başvurmak gerekir.

 

Septum rezeksiyonundan sonra genel olarak adet döngüsü devam eder. Adet düzensizlikleri sık görülen bir durum değildir. Ancak nadiren adet düzensizlikleri görülebilir. Bu durum kısa süreli olacaktır. Aksi bir durumda doktor kontrolüne gitmek gerekir.

 

Septum rezeksiyonu işleminden sonra rahime iyileşme süresi tanımak gerekir. Bu nedenle 2 ile 4 hafta arası cinsel ilişkiden uzak durulması gerekir. Ayrıca septum rezeksiyonu sonrası rahmin sağlığına kavuşması için belirli bir süre hamilelikten kaçınmak gerekebilir. Bunun için doktor tarafından önerilen sürede doğum kontrol yöntemleri uygulanması gerekir. 

 

Ameliyat sonrasında iyileşmenin olup olmadığının tespiti için mutlaka doktor kontrolüne gidilmesi gerekir. Doktor kontrolleri genel olarak ameliyattan 4 - 6 hafta sonra yapılır.

 

Kaynak: www.medicalpark.com.tr