Çanakkale Bölge

Sivrice koya alıcı çıkmadı

Çanakkalelilerin malını peş peşe satması ile nam salan İl Genel Meclisi’nin satışa çıkardığı Ayvacık ilçesinde bulunan ünlü Sivrice koydaki 14 bin metrekarelik tesis alanına alıcı çıkmadı.

Oteller, arsa gibi taşınmazları satan İl Genel Meclisi’nin bu büyük tesis alanını da satışa çıkarmasına tepkiler gelmişti. Dün yapılan ihalede alıcı çıkmayınca tesis alanı satılmaktan kurtuldu.

 

Çanakkale genelinde İl Özel İdaresi’ne ait çok sayıda taşınmaz bulunuyordu. İl Genel Meclis üyeleirnin kararı ile İl Özel İdaresi tarafından bunların bir kısmı satıldı geri kalanlar da bir bir satılıyor. Daha önce vatandaşların malı olan valilik konağı, kordondaki arsa, Güzelyalı’daki otel, Kadırgakoyu’ndaki otel başta olmak üzere birçok taşınmaz satıldı.

 

14 BİN METREKARELİK ALANIN DÜN İHALESİ YAPILDI

AK Parti’nin çoğunlukta olduğu geçen dönemki il genel meclisinde alınan karar ile Ayvacık Bektaş Köyü'ndeki 14 dönümlük kırsal turizm ve ekoturizm alanını satışa çıkarıldı. O dönem alıcı çıkmayınca büyük tesis alanı satılmaktan kurtuldu. Yerel seçimlerden sonra İl Genel Meclisi’nde çoğunluk ve başkanlık bir kez daha CHP’ye geçti. CHP’ de AK Parti’nin bıraktığı yerden taşınmazları satmaya devam etti. Daha önce satılmayan 14.083 m² yüzölçümlü ekoturizm ve günübirlik tesis alanı ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Muhammen bedeli 120 milyon TL olan alan için ihale dün yapıldı. İhaleye kimse katılmayınca alan bir kez daha satılmaktan kurtuldu.

 

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA