Spor

“Amatör Spor Haftası” etkinlikleri  başladı

7-11 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, Çanakkale’de düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, bu yıl Çanakkale’de gerçekleştirilen törenle başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yapılan etkinlik, Golf Çay Bahçesi’nden başlayarak Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda sona eren bir kortej yürüyüşü ile açıldı. Etkinliğe il protokolü ve sporcular katılım sağladı. Yürüyüş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başarılı milli sporcumuz Naz Albayrak’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Albayrak, etkinliğin amacını ve önemini vurgulayarak, amatör sporun desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Etkinlikler, amatör spor branşlarının tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen muaythai, cimnastik, karate ve halk oyunları gösterileri ile zenginleştirildi.  Amatör Spor Haftası etkinlikleri, 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında çeşitli spor branşlarında düzenlenecek müsabakalarla devam edecek.

Program, Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran’ın kamu kurum ve kuruluşlarının stantlarını ziyaret etmesiyle sona erdi


Bünyamin Nami Tonka