Çanakkale Bölge

ÇTSO, ekonomik krize dikkat çekti

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim 2024 olağan meclis toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında ekonomik kriz ve enflasyona dikkat çekildi.

Toplantının açılış konuşmasını Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Aydeğer yaptı. Aydeğer, küresel krizler, ekonomik zorluklar ve Ortadoğu'da devam eden savaşlara değindi. Özellikle İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve diğer bölgelerdeki çatışmaların insanlık dramına yol açtığını belirtti.

 

Türkiye ekonomisinde ise enflasyonla mücadelenin öncelikli olduğunu vurgulayan Aydeğer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 2025 başlarında faiz indirimlerine başlayabileceğine dair beklentiler olduğunu ifade etti. TÜİK’in açıkladığı Eylül ayı verilerine göre, tüketici fiyatlarının yıllık bazda %49,38 arttığını ve en yüksek fiyat artışlarının konut, eğitim ve restoran sektörlerinde olduğunu belirtti.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise toplantıda, toplumsal dejenerasyon ve adalet sistemindeki sorunlara dikkat çekti. Kadına şiddet ve çocuk cinayetlerinin ülke gündeminden düşmediğini, bunların toplumsal değerlerin kaybına işaret ettiğini belirtti. Ayrıca, Çanakkale’deki şiddet olaylarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bu olayların kentin imajına zarar verdiğini söyledi.

 

Semizoğlu, ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) eğitim yatırımlarına devam ettiğini ve Biga’da açılışı yapılan yeni anaokulunu örnek gösterdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yıl sonuna kadar Çanakkale’ye tekrar geleceğini de ekledi. Toplantıda ayrıca, oda komitelerinin daha aktif olması gerektiği vurgulanarak, meslek grubu toplantılarının düzenli yapılması gerektiği ifade edildi.

Tuba Demirtaş

Foto: ÇTSO