Çanakkale Bölge

Boğaz manzarasının tadını çıkarıp çöplerini bırakıp gidiyorlar

Çanakkale Boğazı, Dur Yolcu Yazısı, Kilitbahir ve Eceabat manzarası ile meşhur kordonda bulunan marinadaki kayalıklar çöpten geçilmiyor. Kayaların arasında biriken çöpler ve sigara izmaritleri çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor.

Çanakkale Marina bölgesindeki kayalıklarda biriken çöpler, hem çevreye hem de şehre gelen misafirlere olumsuz bir izlenim bırakıyor. Özellikle gündüz balık tutmaya gelenlerin, gece ise bölge sakinlerinin sıkça kullandığı bu alanlarda, ciddi sorunlar göze çarpıyor. Bölgeye gelenler çöpleri olduğu gibi arkasında bırakıyor. Alandaki çöp kutularının neredeyse hepsi boş olmasına rağmen kayalıklar ve banklar çöpten geçilmiyor.

Kayalıkların arasında yiyecek poşetleri, çekirdek kabukları, plastik atıklar, sigara izmaritleri ve kutu içecekler gibi belli başlı atıklar bulunuyor. Rüzgarla birlikte denizi de kirleten atıklar Çanakkale boğazının kirlenmesine de neden oluyor. Aynı zamanda bölgede balık tutulduğu için çok sayıda sokak kedisi de mevcut. Hayvanlar çöpten geçilmeyen bu kayalıklar arasında yaşam savaşı veriyor.

Sedat Uz