Çanakkale Bölge

Yenice Devlet Hastanesi Ameliyathane ve Endoskopi ünitesinin açılışı gerçekleşti

Yenice Devlet Hastanesi, çağın gerektirdiği modern sağlık hizmetlerini halkına sunma vizyonuyla ameliyathane ve endoskopi ünitesini açtı. Yeni ünitelerle birlikte cerrahi branşlarda yapılan işlemler genişledi ve ilçede sağlık hizmetleri daha kapsamlı hale getirildi.

Yenice Devlet Hastanesi, hekim kadrosunu genişleterek ilçede cerrahi işlemlerin yapılmasının önünü açtı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı’nın hastane bünyesine katılmasıyla ameliyathane hizmetleri, doğum hizmetleri ve endoskopi-kolonoskopi işlemlerine başlandı.

Hastaneye bir adet endoskopi ve kolonoskopi cihazı bağış yoluyla kazandırıldı ve Endoskopi Ünitesi kurulup ilk işlemler yapıldı. Şu ana kadar 64 hastaya gastroskopi ve 53 hastaya kolonoskopi işlemleri başarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca doğumhane hizmetleri kapsamında iki normal doğum ve bir sezaryen doğum yapıldı. Ameliyathane hizmetleri ise çeşitli büyüklükte 33 ameliyatla hizmet vermeye başladı.

Hastanenin bu başarılarında emeği geçen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salih Ersen Kütükçü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uz. Dr. Pınar Tekin, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sevgi Kurnaz Canbulut ve ekipleri tebrik edildi.

Yenice Devlet Hastanesi yetkilileri, bu gelişmeleri destekleyen Sağlık Bakanlığı, Yenice Kaymakamlığı ve özellikle Endoskopi cihazını bağışlayan Dr. (h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ile Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar’a teşekkürlerini iletti.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: Hastane