Çanakkale Bölge

AK Parti’de istifalar sürüyor

AK Parti’de istifa dalgası devam ediyor. Çan ve Bayramiç ilçe başkanlarının istifalarının ardından Lapseki ve Gökçeada ilçe başkanları da görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı. İstifalar partide geniş yankı uyandırırken, istifa eden başkanlar sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklama yaptılar.

AK Parti Çanakkale’de istifa dalgası sürüyor. Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin ve Gökçeada İlçe Başkanı Fatih Taylan, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu. İstifaların ardından partinin yeni ilçe başkanlarının kim olacağı merakla bekleniyor.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, istifa ettiğini açıkladı. İstifa ettiğini sosyal medya hesabından duyuran Engin, "Kıymetli Lapsekili hemşehrilerim, 12.09.2023 tarihinde üstlendiğim AK Parti Lapseki İlçe Başkanlığı görevimden bugün itibariyle genel merkezimizden affımı istemiş bulunmaktayım. İlçemize hizmet etme fırsatı veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Bu zorlu süreçte beraber omuz omuza yol yürüdüğümüz ilçe yönetim kurulumuza, eski Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz’a, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, belde başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza ve bu süreçte her daim destek veren İçişleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan’a, milletvekilimiz Aynan Gider’e, 27. dönem milletvekilimiz ve MKYK üyemiz Jülide İskenderoğlu’na, geçmiş dönem il başkanımız Naim Makas’a, il başkanımız Ömer Faruk Göktürk’e, belediye meclis üyelerimize ve desteğini hiç esirgemeyen kıymetli aileme ve tüm gönül dostlarıma teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Gökçeada ilçesinin istifa eden AK Parti İlçe Başkanı Fatih Taylan ise yaptığı açıklamada; "Kıymetli Gökçeadalı hemşehrilerim, 01.10.2020 tarihinde üstlendiğim AK Parti Gökçeada İlçe Başkanlığı görevimden yapılacak olan olağan ilçe kongresinde tekrar aday olmayacağımdan dolayı kongre sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla, bugün itibariyle genel merkezimizden affımı istemiş bulunmaktayım. Şehrimize hizmet etme fırsatı veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Bu zorlu süreçte beraber omuz omuza yol yürüdüğümüz tüm kademelerdeki teşkilat mensuplarımıza, ilçe yönetim kurulumuza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza bu süreçte her daim destek veren İçişleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan’a, milletvekilimiz Ayhan Gider’e, 27. dönem milletvekilimiz ve MKYK üyemiz Jülide İskenderoğlu’na, geçmiş dönem il başkanımız Naim Makas’a, il başkanımız Ömer Faruk Göktürk’e, belediye meclis üyelerimize, desteğini hiç esirgemeyen kıymetli aileme ve tüm gönül dostlarıma teşekkür ederim" dedi.

Tuba Demirtaş

Foto: BHA