Asayiş

Orman yangınında 2 kişi gözaltına alındı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde, 4 hektarlık ormanlık alanın etkilendiği yangının bahçe temizliği sırasında çıktığı tespit edildi. Yangınla ilgili 2 kişi gözaltına alındı, şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale’nin Lapseki ilçesi Umurbey beldesinde 20 Ekim'de meydana gelen orman yangınında 4 hektarlık alan zarar gördü. Orman deposu mevkiinde başlayan yangının, iddialara göre, bahçe temizliği sırasında 3 farklı noktada çıktığı belirlendi. Olayla ilgili iki kardeş, M.P. ve M.P., yangının sorumlusu oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yoğun bir müdahale gerçekleştirdi. Yangına 4 uçak, 19 arazöz, 10 su tankeri ve 210 personel ile müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına almayı başardı. Etkilenen 4 hektarlık alanın soğutma çalışmaları devam ederken, jandarma yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturma sonucunda, yangının bahçe temizliği sırasında başladığı ve M.P. ile M.P. isimli iki kardeşin bu nedenle gözaltına alındığı açıklandı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Mine Yel