Çanakkale Bölge

Amerika'nın Çanakkale Sevgisi?

ABD Başkonsolosu’nun Çanakkale ziyaretleri sıklaştı

Amerika'nın Çanakkale Sevgisi?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh ve beraberindeki heyet sık sık Çanakkale’de ziyaretlerde bulunuyor. Peş peşe yapılan ziyaretlerin sebebi ne olduğu bilinmediği için kafalarda soru işaretleri bıraktı. Konsolosun Çanakkale’de bir iki yeri ziyaret etmesi de soru işaretlerini artırdı.

ABD konsolosları daha önceki yıllarda hiç Çanakkale’ye gelmiyorlardı. Çanakkale’ye ne zaman geldikleri de pek hatırlanmıyor. Son iki yıldır ABD konsoloslarının Çanakkale’ye ilgisi birden arttı. ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda yapılan yeni çalışma çerçevesinde Çanakkale ile iletişim artırıldı. Bir iki yıl önce bu konuda çalışma başlatıldı. Çalışmalar çerçevesinde konsoloslukta görevli Türk personeller, Çanakkale’de bazı basın kuruluşları ve STK’larla telekonferans sistemi ile görüşmeler yapmaya başladılar. Bu görüşmelerden sonra ziyaretler yüz yüze başladı. Geçen yıl ve bu yıl ziyaretler artırıldı.

BELLİ YERLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Çanakkale’ye gelen ekip, geçen yıl belediye başkanları, basın kuruluşları ve STK’larla görüştü. Geniş bir alana yapılan görüşmelerden sonra yeni görüşmeler daha yapıldı. Her seferinde görüşülecek yer sayısı azaltıldı. Daha sonra da görüşmeler sürdü. Görüşmeler sıklaşırken son görüşme ise önceki gün yapıldı. Çanakkale’ye gelen ABD ekibi, bir STK ve bir basın kuruluşu ile görüşüldü. ABD ekibinin, son yıllarda sık sık Çanakkale’ye gelerek görüşme yapması kafalarda soru işaretleri bırakmaya başladı. Daha önce pek Çanakkale’de görülmeye ekibin, son yıllarda sık sık kentte gelerek belli yerleri ziyaret etmesi nedeninin sebebi merak ediliyor. Ziyaretler sıklaştıkça kafalarda soru işaretleri de artıyor.

 

ÇTSO İLE GÖRÜŞTÜ

ÇTSO’dan yapılan bilgilendirmeye göre; ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh, Siyasi Danışman Batu Kınayyiğit, Basın Sözcüsü Alison Brown, Kamu Diplomasi Uzmanı ve Tercüman Ezgi Yağ Eşlik, Dijital İletişim Sorumlusu Nilce Bıçakcıoğlu TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulunu ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri; Ayşe Berna Ergin, Merve Yılmazbaş, Reyhan Soylu ve Selma Akpınar ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

Ziyaret hakkında bilgi veren TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek “Çanakkale’de kadınların iş dünyasında üstlendiği aktif rol ve girişimcilik alanındaki başarıları, hem yerel ekonomiye hem de sosyal hayata büyük katkılar sağlıyor. Sayın Başkonsolos Eadeh’a, Çanakkale'deki kadın girişimcilerimizin başarısını ve onlara verilen desteği anlatmaktan mutluluk duyduk. Çanakkale’nin kadınları, cesaretleri ve vizyonlarıyla dünya çapında bir etki yaratabilecek potansiyele sahipler. Bu noktada, ABD ile kurulacak işbirliklerinin, kadın girişimcilerimize uluslararası platformlarda daha fazla yer edinme şansı sunacağına inanıyoruz. Kadın girişimcilerimizin dünya çapında daha fazla varlık göstermesi için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Çanakkale, kadın girişimcileriyle sadece Türkiye’de değil, global arenada da adından söz ettirecektir.” dedi.

Mine Yel

Foto: ÇTSO