Çanakkale Bölge

Çanakkale’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşanacak

Çanakkale, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 28 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Kutlamalar, 29 Ekim Salı günü saat 10:30’da Çanakkale Valiliği’nde düzenlenecek tebrikat töreniyle devam edecek. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, bu törende vatandaşların tebriklerini kabul ederek Cumhuriyet Bayramı’nın önemine dikkat çekecek. Saat 11:00’de ise Çanakkale Kordon Boyu’nda büyük bir kutlama ve resmi geçit töreni düzenlenecek. Bu törende, resmi kurum ve kuruluşlar, vatandaşların yoğun katılımıyla renkli görüntüler oluşturacak.

Fener alayı ile bayram coşkusu sokağa taşınacak

29 Ekim akşamı saat 19:00’da düzenlenecek olan fener alayı ise Cumhuriyet coşkusunu sokağa taşıyacak. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak olan fener alayı, belirlenen güzergahları izleyerek İskele Meydanı’nda sona erecek. Fener alayı boyunca Çanakkale sokaklarında bayram havası esmesi bekleniyor.

Çanakkale’de tüm vatandaşların davetli olduğu etkinlikler, Cumhuriyet ruhunu ve Atatürk’ün mirasını yaşatmak adına her yaştan katılımcıyı bir araya getirecek.

Atakan Alkış / Foto: arşiv