Eğitim

Okul çağı çocuklarına işitme taraması yapıldı

2015 yılından bu yana sürdürülen Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı kapsamında, Eceabat 1. sınıf öğrencilerinin işitme taramaları başarıyla tamamlandı.

2015 yılından bu yana sürdürülen Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı kapsamında, Eceabat 1. sınıf öğrencilerinin işitme taramaları başarıyla tamamlandı. Çocukların işitme sağlığı, eğitim ve sosyal gelişimleri açısından büyük önem taşıyan bu taramalar, işitme kaybını erken dönemde tespit etmeye yönelik olarak gerçekleştirildi.

 

Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi tarafından tarama odyometri cihazı kullanılarak yapılan testlerde, işitme kaybı şüphesi olan çocuklar Eceabat kulak burun boğaz (KBB) uzmanlarına sevk edildi. İşitme kaybının çocuklarda eğitim başarısını ve sosyal iletişimi olumsuz etkileyebildiğine dikkat çeken sağlık yetkilileri, tek taraflı işitme kayıplarının bile öğrenme süreçlerinde ve dikkat üzerinde ciddi etkiler oluşturduğunu belirtti.

Okul dönemindeki çocukların yüzde 14’ünden fazlasının bir ya da her iki kulakta işitme kaybı yaşadığı, ayrıca tek taraflı işitme kaybı yaşayan çocuklarda sınıf tekrar oranının yüzde 37’ye kadar çıkabildiği bildirildi. İşitme taramalarının, çocukların eğitim ve sosyal hayatlarındaki engelleri azaltmak adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

 

Mine Yel / foto: BHA