Patates Hakkında Bilmediğimiz 10 İlginç Bilgi
Filizlenince sakın yemeyin! Gün ışığı ve ısı patatesteki solanin üretimini de tetikler. Solanin, fazla miktarda tüketildiğinde zehirlenme belirtilerine neden olur. Mide bulantısı, ishal, kusma, mide krampları, boğazda yanma, baş ağrısı ve baş dönmesi görülebilir. Bu kimyasal patatesin kabuklarının hemen altında daha yoğun miktarlarda bulunur. Bu sebeple rengi yeşile dönmüş ve filizlenmiş patateslerin tüketilmesi kesinlikle önerilmez. Baş ağrısına, kramplara, komaya hatta ölüme neden olabilir.
Kanı zehirlerden temizler! Hava kirliliği, radyasyon gibi kimyasal atıklara karşı kanı zehirlerden temizler ve hücreleri yeniler.
Loş yerlerde koruyun! Loş yerlerde saklamazsanız B ve K vitaminlerini yitirebilir.
Kadını Güzelleştirir! Patateste bulunan manganez kadın cildinin dostudur. Bu değerli sebze yalnız yenerek değil, kremler ve masklar yoluyla da kadın tenini güzelleştirir, cilde gerginlik kazandırır.
250 gram patates, haşlanması ya da fırınlanması şartıyla sadece 110 kalori verir.
Yüksek tansiyon ve kalbe iyi gelir! Potasyum açısından zengin oluşu ve çok az sodyum içermesi nedeniyle yüksek tansiyona ve kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucudur.