“Mutfak bir şekilde çocukların ailesiyle birlikte yemek yaparken aynı zamanda eğlenebilecekleri bir alan olmalıdır. Bunun için öncelikle alışveriş sürecini birlikte yapmalı ve alınacak gıdalar üzerinde sağlık açısından önemleri anlatılmalıdır. Bu arada etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalı, neyi, neden, niçin alıp almayacağının bilincinde olması için farkındalık oluşturulmalıdır.”

Sağlıklı bir gelişim için çocuğun düzenli ve doğal ürünlerle beslenme alışkanlığını da kazanması gerekmektedir. En çok yapılan hatalar arasında abur cubur yemesine izin verilmesidir. Entegre ürünler, ısıl işlem görmüş gıdalar, cip türevleri, tatlandırılmış katkı ilaveli fındık/fıstık türevleri, gofretler, şekerli ürünler, çikolatalı türevler, hazır soslar, mayonezler, şekerli domates soslarının yanı sıra gazlı, aromalı içecekler ile enerji içeceklerin gelişim çağında beslenme zincirinde yer almaması gerekmektedir.
Bu ürünler gıda tüzüklerine uygunluk gösterseler bile vücuda dışarıdan alınan yabancı maddelerdir, bunlara bağışıklık sistemimiz tepki verir. Gelişim çağında birçok yabancı yapıya karşı gelmeye çalışma henüz olgunlaşmaya çalışan bağışıklık sisteminin yıkılmasına yol açar. Mutfak bir şekilde çocukların ailesiyle birlikte yemek yaparken aynı zamanda eğlenebilecekleri bir alan olmalıdır. Bunun için öncelikle alışveriş sürecini birlikte yapmalı ve alınacak gıdalar üzerinde sağlık açısından önemleri anlatılmalıdır. Bu arada etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalı, neyi, neden, niçin alıp almayacağının bilincinde olması için farkındalık oluşturulmalıdır.
Haberin devamı için tıklayınız>>>


Kaynak: İHA