KKTC Ercan Havaalanı ile Ordu-Giresun Havalimanı arasında ilk uçuşların başlamasıyla birlikte Ordu’ya gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yıılmaz’ı makamında ziyaret etti. Yılmaz, KKTC’li Bakan Ataoğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı Büyükşehir Belediyesi önünde karşıladı.
Konuklara Ordu ile ilgili teknik bilgiler veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, turizm kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerini, özellikle Ordu-Giresun Havalimanının açılışıyla birlikte bu konuda hızlı bir tırmanışa geçtiklerini belirtti. İç seferlerin artması ve önümüzdeki aylarda KKTC’nin yanı sıra Almanya ve Avusturya uçuşlarının başlamasıyla birlikte turizm alanında önemli bir merhale atlamış olacaklarını belirten Yılmaz, Ordu’da hem nüfus hem de turizm konusunda yüksek bir potansiyel bulunduğunu vurguladı.
“Yaz dönemi nüfusumuz 2 milyon”
Yeni, yeni olduğu kadar Türkiye’nin en küçük Büyükşehiri olduklarını belirten Yılmaz, “732 bin nüfusumuz var. 19 ilçesiyle birlikte 741 mahallemiz bulunuyor. Yaz ve kış nüfusu arasında aşırı dengesiz illerden bir tanesiyiz. 732 bin nüfusumuz var ama yaz döneminde özellikle Haziran ile Eylül ayları arasında ortalama 2 milyon nüfusu bünyesinde barındıran bir il konumundayız. Fındık sezonunun başlamasıyla birlikte şu anda nüfus açısından epey yoğun bir şehir durumundayız” dedi.
“Denizi ve doğası ile temiz bir Büyükşehiriz”
İstanbul’da resmi rakamlara en çok nüfusu olan ikinci ilin Ordu, 4. İlin Giresun olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Dolayısıyla Ordu-Giresun havalimanının potansiyeli bir havalimanıdır. İstanbul ve Ankara’dan sonra yükseliş trendinde olan 3. Havalimanı konumundadır. Kıbrıs uçuşları bizim için önemliydi. Haftada 3 uçuş var ama yolcu olur mu diye endişeniz olmasın. Çünkü ilk açıldığında ‘Ankara’ya İstanbul’a sefer olur mu, 2 sefer olur mu denilen yerden bugün itibariyle 22 uçuş bulunuyor. Hatta yer bulamayıp Samsun ve Trabzon seferlerini kullanan vatandaşlarımız var. Valiliğimizin öncülük ettiği bizimde destek olduğumuz turizm hamlesine her yönüyle devam edeceğiz. Bunu 5 yıldızlı otellerimiz açılması, yaylalarımızın turizme açılması, denizi temiz, doğası temiz, çöpü arındırılmış ve 5 tane mavi bayraklı plaja sahip bir ilin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum. 120 km’lik sahil şeridimizin tamamı denize girilebilir niteliktedir ve tertemizdir. Ne yaptığını bilen, en iyi tanıtımın gelen turistin yaptığını bilen lir il olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Bakan Yardımcısı Yayman: “Yeni dönemde turizmin çeşidi artacak”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da, artık Türkiye’nin deniz, kum, güneş parantezinden çıkıp özellikle yayla ve kültür turizminin geliştirilmesi konusunda yeni bir atılım içerisinde olduklarını belirtti. Yayman, “Yeni dönemde Türkiye’de pazar çeşitliliğini arttırmak için bir çalışma içerisindeyiz. Ordu bizim önemli destinasyon alanlarımızdan birisi. KKTC ile Türkiye arasında sadece bir duygudaşlık yok. Bir kaderdaşlık var, bir tarihdaşlık var. Bu aidiyetlerin geliştirilmesi bizim için çok önemlidir” diye konuştu.
Fikri Ataoğlu: “KKTC ve Karadeniz’de turizm artacak”
KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da, Ordu ile KKTC uçuşlarının başlamasıyla iki bölgenin turizm açısından önemli bir ivme kazanacağını belirtti. Ataoğlu, “Ordu-Giresun uçuşlarıyla Karadenizlilerin KKTC’ye gelip oradaki güzellikleri yaşamasını sağlayacağız. Sadece deniz kum güneş değil dağcılık, yürüyüş, spor ve sağlık turizmi açısından da bunu sağlayacağız. Bunun iki tarafa da büyük etkisi olacaktır. İki ülke olarak böylelikle büyümeyi aynı şekilde yakalamış olacağız. Bu uçuşların haftada 3 kez gerçekleştiği zaman aynı şekilde KKTC’deki vatandaşlarımızın Giresun’a, Ordu’ya, Trabzon’a aynı şekilde buradaki vatandaşlarımızın da KKTC’yi görmesi turizm oranını hayli arttıracaktır" ifadelerini kullandı.


Kaynak: İHA