Akıncı; “Basın Hürdür, Sansür Edilemez.” dedi.

 

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) 116. Yıl dönümünde, Basın Bayramı’ na ilişkin mesaj yayınladı. İleri demokrasi için basın özgürlüğünün tartışılmaz bir gerek olduğunu sözlerine ekleyen ÇGC Başkanı Akıncı; Türk basını üzerindeki sansürün, 24 Temmuz 1908’de, 2’nci Meşrutiyet ilan edildikten sonra kaldırıldığını, bu tarihe kadar gazetelerin sansür memurlarının kontrolünden geçtikten sonra basılabildiğini belirterek şunları söyledi;

“Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başladı. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Türk basını, Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur.

Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren Yerel ve Ulusal basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir.

Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.

Ülkemizde halen dahi basının özgürlüğü tartışılsa da, Türk basınında sansürün kaldırılışının, yani Basın Bayramı’nın yıl dönümünü buruk da olsa kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk' ün de önemle vurguladığı gibi: 'Basın Hürdür, Sansür Edilemez.' “ dedi.

 

Haber merkezi