Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi, yenilenen vizyonuyla Çanakkale’nin turizm destinasyonları arasında yerini almaya hazırlanıyor. Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi’nin yeni yönetimi, düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dardanos İktisadi İşletmesi Müdürü Doç. Dr. İlker Türkeri, ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktörü Doç Dr. Ali Emre Bilis, Dardanos İktisadi İşletmesi Müdür Yardımcısı ve Dardanos Mutfak Akademisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Babaç, Dardanos İktisadi İşletmesi Koordinatörü Sinan Akça, ve basın mensupları katıldı.

 

 

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Dardanos Yerleşkesi ’nin mavi ile yeşilin buluştuğu eşsiz bir doğa içinde yer aldığını vurgulayarak, bu yerleşkenin yılın 12 ayı boyunca eğitim, eğlence, yeme-içme, konaklama ve dinlenme faaliyetlerinin yapılacağı bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

 

Dardanos Mutfak Akademisi Gastronomi Dünyasında Yeni Bir Merkez

 

Dardanos Yerleşkesi ’nde kurulacak olan Dardanos Mutfak Akademisi, Türkiye’nin en önemli gastronomi merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. Dardanos İktisadi İşletmesi Müdür Yardımcısı ve Dardanos Mutfak Akademisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Babaç, bu yeni projenin temellerinin atılacağını müjdeleyerek, akademinin Çanakkale ve Türkiye gastronomisine yön vereceğini ifade etti.

 

Turizm Destinasyonu Olma Yolunda İlerleyen Bir Yerleşke

 

Dardanos İktisadi İşletmesi Koordinatörü Sinan Akça, yerleşkenin Çanakkale için bir cazibe merkezi haline geleceğini vurgularken, yapılan planlı yatırımlar ve profesyonel yönetim anlayışı sayesinde Dardanos Yerleşkesi ’nin, Çanakkale’de turizmin yeni yüzü olacağını belirtti.

 

Dardanos Yerleşkesi ’nde Sürekli Yenilik ve Gelişim

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi, hem üniversitemizin akademik ve idari personeline hem de öğrencilere ve Çanakkale halkına amatör ve profesyonel düzeyde birçok spor dalında faaliyet gösterme imkanı sunmaktadır. Yerleşke, sosyal ve kültürel etkinlikler için ideal bir mekan haline gelmiştir. Tesisin odaları tamamen yenilenmiş, restoran ve mutfak modernize edilmiştir. Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Dardanos Yerleşkesi, turizmin yeni yüzü olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlemektedir.

 

Bu inovatif ve kapsamlı projelerle Dardanos Yerleşkesi, Çanakkale’nin gözde turizm destinasyonlarından biri olmaya adaydır.

 

Kaynak: ÇOMÜ