Alper Şen başkanlığındaki CHP Grubu tarafından Belediye Meclisi gündemine kreşlere zam konusu getirildi.

 

Zam kararıyla ilgili eleştiride bulunan Ak Parti Grubu Sözcüsü Halil Yağan; “4 aylık bir süre için öngörülüyor. Bu hususun da Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra meclisimizde oylanması gerektiği düşüncemiz var. Kısa bir dönem. 3 aylık dönemde vatandaşımızı külfet altına sokacak bir uygulamanın da yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

Biga Belediye Başkanı Alper Şen ise şu yanıtı verdi:

“Şu an yapmış olduğumuz maliyet hesaplamalarında bizim bir önceki dönemde yapılan harcamaları kabul edip yapmış olduğumuz planlama var. İşleyişimizde de ve kreşlerimize yapmış olduğumuz harcamalarda da bir takım tasarrufları da uygulamamız gerekecek. Örneğin merkezi bir mutfağa geçiyoruz. Bütün kreşlerimizde tek bir merkezde bu yemekleri pişirmeyi düşünüyoruz. Personel giderlerinde bir tasarruf olacak. Yemek malzemelerinin tek noktadan pişmesinin alımlarda bir miktar tasarruf sağlayacağını düşünüyoruz. Her kreşte gerçek sayılara uygun belirli standartlara uyulmasın istiyoruz. Personellerde bazı yer değişiklikleri planlıyoruz. 3 ayda bunu deneyeceğiz. Durumu tekrar gözden geçireceğiz.

 

Planladığımız gibi inşai faaliyetler devam ederse Ekim ayı içerisinde Alişdede Bilgi Evi’nde 5 sınıflı bir kreşi daha hizmete açacağız. Çocuk kütüphanesi, dijital kütüphane ve bilim kütüphanesi de aynı çatı altında olacak. Yılsonuna kadar da Cumhuriyet Bilgi Evi içerisinde 5 sınıflı bir ikinci kreşi faaliyete alacağız. Yine bir dönüşüm projesi olacak. Yeni açılacak kreşlerde de kimlerin faydalanacağını kura yöntemiyle belirleyeceğiz. Eleman ihtiyaçlarını değerlendireceğiz. Gezici kreşle ilgili çalışmamızı yılsonuna kadar faaliyete geçirmek için çalışıyoruz.”

 

Biga Belediyesi tarafından işletilen Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Eczacı Zübeyde Aydın Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Hamdi Gençoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi 1 Eylül’den başlamak koşuluyla 31 Aralık 2024 tarihine kadar aylık 5700 TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Haber merkezi