Projeyle Türkiye’nin sucul kaynaklarının daha verimli kullanılması hedeflenirken, biyoaktif ve fonksiyonel yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda, bu alternatif gıdaların hem besleyici hem de güvenli olmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sağlayacak olan proje, deniz kaynaklarının gıda üretimindeki potansiyelini artırarak yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor.

"Türkiye Sucul Kaynaklarının Etkin Kullanımı İçin Biyoaktif, Fonksiyonel, Besleyici ve Güvenli Alternatif Gıdaların Üretimi ve Kabul Edilebilirliğinin Artırılması" başlıklı proje, 999.883,64 TL bütçesiyle dikkat çekiyor.

Proje ekibinde, Doç. Dr. Künili'nin yanı sıra danışman olarak Prof. Dr. Yonca Yüceer ve Prof. Dr. Tolga Göksan yer alıyor. Ayrıca, Dr. Öğr. Üyesi Fikret Çakır ve Araştırma Görevlisi Selin Özge Dinç de ekibe destek veriyor.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Ender Künili ve proje ekibini bu önemli başarılarından dolayı tebrik ediyor, projelerinin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bu proje, Türkiye'nin deniz kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve biyoaktif ürünler konusundaki çalışmalarına önemli bir katkı sunacak.

Atakan Alkış

Foto: BHA