Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) bünyesinde; 10 yıldan bu yana Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin konservatuar bölümü öğrencilerine yönelik akademik eğitimler veren Biret, bu yıl Hacettepe ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin konservatuar bölümlerinden 14 öğrencisiyle masterclass çalışmalarını gerçekleştirdi. Her masterclass eğitiminin ardından eğitim gören öğrencilerin hünerlerini sergiledikleri bu yılki piyano masterclass konseri, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri programına alındı ve konser bu gece Cunda Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner, Devlet eski Bakanı Ali Bozer, işadamı Halil Bezmen, ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Fatma Kürşat, Lale Tuluy, Afganistan’ın eski Kralı Emanullah Han’ın oğlu Abbas ve yaklaşık bin 200 sanatseverin katılımıyla dolup taşan kültür merkezindeki konser Johann Sebastian Bach ve Franz Lizst’in eserlerinde oluşan repertuardan oluştu.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve eşi Yasemin Gençer’in onlarca sanatseverle birlikte kültür merkezinin kapısı önünde kurulan dev ekranla içerideki konseri izlediği gecede öğrenciler; Emre Nurbeyler, Nihan Ulutan, Ayda Arman, Başak Merev, Yağmur Şimşek, Leyla Cemiloğlu sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı.
Öğrencilerin ardından piyanonun başına geçen İdil Biret, sihirli parmaklarıyla kültür merkezini hınca hınç doldurup taşıran sanatseverlere unutulmaz bir konser verdi. Konserin ardından ayakta alkışlanan dev sanatçıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer katkılarından dolayı teşekkür ederek, bir plaket takdim etti. Konser gecesinde; AİMA’ya katkılarından dolayı sanatsever Lale Tuluy’a AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali tarafından, Filiz Ali’ye de Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından sanat verdikleri destekler nedeniyle plaketleri verildi.
Gecede konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yaptığı çalışmalarla sesini sadece Türkiye genelinde değil, dünyaya duyuran Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’nin 19 yıl önce ilçede kurulmasının ardından, bugüne kadar yaptığı her çalışmayla izleyenlere müzik ziyafeti çektiğini söyledi.
Ayvalık’ta çalışmalarını sürdüren AİMA’nın başta Boyner Ailesi olmak üzere, sanatseverlerin verdiği katkılarla uluslar arası bir boyuta ulaştığını kaydeden Başkan Gençer, “AİMA bu süreçte Kültür ve Sanat Vakfı’na da dönüştü. Bu büyük başarı da AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali’nin emeği çok büyüktür” dedi.
Muhabirimizin sorularını yanıtlayan TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner ise; “Burada olmaktan çok büyük onur duyuyorum. Geleceği parlak ve yetenekli gençleri gördükçe, dinledikçe Türkiye ile ilgili ümitlerimiz yeşeriyor. Buna da ihtiyacımızın olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
Kaynak: İHA