Toplantıya ev sahipliği yapan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 6 aydır yürüttüğü belediye başkanlığı sürecinde yaptığı çalışmalardan ve kentin gelecekteki vizyonundan bahsetti.

 

Her ay farklı bir temayla yapılan bu buluşmaların ilki Burdur’da tarım ve hayvancılık temasıyla başlamıştı, bu ayki tema ise turizmdi. 21 İl Belediye Başkanının katıldığı toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de iki gün boyunca iştirak etti.

"Halkçı belediyeciliği esas aldık"

Muharrem Erkek, konuşmasında 6 aylık görev sürecinde Halkçı belediyecilik anlayışını benimsediklerini ve Çanakkale’de bu doğrultuda pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Eğitimden sosyal yardımlara kadar geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini ifade eden Erkek, "İlkokul öğrencilerimize kırtasiye ve beslenme desteği sağlıyoruz. Üniversite öğrencilerimize her sabah sıcak çorba ikram ediyoruz ve KPSS hazırlık desteği sunuyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerimize her gün sıcak yemek dağıtıyoruz," dedi.

Ekonomik krizin derinleştiğine vurgu yaparak, belediyenin sosyal yardımlarının insan onuruna yakışır bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Erkek, bu yardımların sadece yardım değil, dayanışma olduğunu söyledi.

"Çanakkale vizyonu"

Erkek, stratejik plan çalışmaları kapsamında geniş katılımlı paydaş toplantıları düzenlediklerini ve bu toplantılar sonucunda kentin misyon ve vizyonunu belirlediklerini dile getirdi. Çanakkale'nin vizyonunu "tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini koruyan, barışı ve özgürlükleri yaşatan bir kent" olarak tanımladı.

"Turizm kenti olmak için hızlı adımlar atıyoruz"

Toplantının ana teması olan turizm konusunda ise Erkek, yerel değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti. "Turizm kenti olma yolunda hızlı adımlar atıyoruz. Ulaşım altyapısı, yerel sanatların ve kimlikli binaların korunması gibi konulara büyük önem veriyoruz. Turistlerin bütçesine uygun konaklama imkanları sağlamak ve gastronomi alanında yerel lezzetleri öne çıkarmak da önceliklerimiz arasında," dedi.

Muharrem Erkek, toplantıda turizmin yerel halk ve turistler için nasıl daha faydalı hale getirilebileceğini tartışacaklarını ekledi. Başkanlar, Çanakkale’nin turizm potansiyelini daha da ileriye taşımak için fikir alışverişinde bulundu.

Sedat Uz