İş insanları Emel Kabakçıoğlu ve Aydın Oktay, Kazdağları'nın eşsiz coğrafyası içinde yer alan Evciler Köyü'nün yakınında bulunan ve kaynağı Kazdağları olan suyun aktığı dere kenarında İnziva Otel & Restaurant'ı hizmete açtılar.

Görkemli açılışa Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Kepez Eski Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Görkemli açılışta kurdele kesiminin ardından  misafirler oteli gezdiler.

Otel ile ilgili kısa bir açıklama yapan Emel Kabakçıoğlu “Yaklaşık iki yıl önce buraya alabalık yemeye gelmiştik. Farklı ve güzel bir yer dedik. Zaten Kazdağları’nın aşığıyız.  Turizm anlamında da bir şeyler yapmak istedik ve burayı otel yapma kararı aldık.  Doğa ile iç içe olsun dedik ve burayı restore ettik.  Restore yaparken de İda’nın mitolojik yapısına uygun olsun dedik.   Odalarımızın her biri birbirinden farklı tanrı ve tanrıça isimleirndne oluşuyor. Her birinin karakteristik özelliği var ve bu özellikleri de odalarımıza yansıttık.  Misafirlerimiz hem özel hem de ayrıcalıklı olduğunu hissetsin ayrıca hayatın dertlerinden uzaklaşıp inzivaya çekilsinler k stresli anları tekrar yaşamamalarını istedik” dedi.

Doğa içinde bulunan bu güzel otelin her detayı ayrı ayrı anlam taşıyor. Mobilyaların seçimi ve tablolar, hem Bayramiç’in doğası hem de Kazdağlarının dünyayı etkisi altına aldığı mitolojisinden esinlenerek tasarlandı. Kapının açılması ile huzur veren bir ferahlığı içeren odaları ile de dikkat mekan, misafirleri, tanrı ve tanrıçaların isminin verildiği odalarda ağırlanıyor.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA